23 Şubat 2012 Perşembe

inci inci gönlümdeki birinci

  bir bayana en çok yakışan takı diye sorsam eminim bir çok kişi pırlanta diye cevaplayacaktır . benim için ise incinin yeri her zaman daha farklıdır . kadının bütün zarafetini , saflığını özel olusunu yansıtır . midyenin içinden sadece bir adet çıkar tekdir , diğer incilerle bir araya geldiğinde ise muhteşem bir bütünlük oluşturur.pahalı taşlar yerine inci aksesuarlarımın vazgeçilmezlerindendir. kardeşim Merve için de öyle , onun için yaptığım bilekliği sizlerle paylaşmak istedim.bir parça kumaş ve biraz inci harika bir bilekliğe dönüştü umarım sizde beğenirsiniz :)

ŞİİİİTTT İÇERDE DURU VAR !!!

Arkadaşım Damla bu sıra el sanatlarıyla beni büyülüyor !!! ahşabın bu kadar şirin olanına rastlamak çok zor ama damla bun başarmış bence . 
  çevremizde birçok ahşap boyama kursları var bir çok bayan kurslarda Şaheserler yaratıyorlar . aslında benim ahşap boyama kurslarına olan ön yargımı kırdı . artık sadece kutu yada tepsi boyamıyorlar hayal gücünün sınırı yok bu kapı süsü de bunun bi kanıtı. ellerine sağlık damlacım :)

21 Şubat 2012 Salı

empati

   söyle bir bakıyorum da yaptıgımız bazı seyleri gelecekte ne gibi bi durum ortaya çıkarır diye düşünmeden yapıyoruz. bunun iyi yada kötü geri dönüşümünü elbet alıyoruz. bütün gece aklımı kurcalayan bu duygularla  sabahı sabah ettim .
  hayat seçimlerle dolu biz bir seçim yapıyoruz sonra oturup hayatımızdaki etkilerini izlemeye başlıyoruz. 2 yıl önce bir İnternet sitesinden bulduğum o an beğendiğim ve sayfamda paylaştığım yazının dün gece beni uykusuz bırakacağını hiç düşünmemiştim. hangi ruh hali ile paylaşılmış bir yazı gerçekten bilmiyorum.  bildiğim tek sey çok gereksiz bir yazı olduğu . bugün o yazıyı kaldırdım tabi bu dün gece yasadıklarını düzeltmicek biliyorum ama zararın neresinden dönülürse kardır.
   çevremizde bulunan insanların ruh hallerini tahmin etmek için falcı yada münneccim olmaya gerek yok . kişi muhatabından  ne bekliyorsa bunu onunda  beklediğini bilmesi yeterli. gel görelim bunu unutuyoruz !!! . kimi ben çok kıskancım onu bunu yapma diye sözcükler savururken , kendisinin de kıskanılacağını aklına getirmiyor yada sinirliyim konuşmasın , bana bağırmasın asabi olmasın, derken kendinin de o sırada bağırdığını , sinirli olduğunu hiç aklına getirmiyor . beni önemsemiyor , benim isteklerimi yerine getirmiyor ,yada beni çok sıkıyor ,durmadan ilgi bekliyor diye düşünen kişi acaba gerçekten bütün sorumlukların yada arkadaşlıktan veya ilişkiden beklentisini karşısındakine aktara bilmiş mi, sorumluluklarını yerine getirmiş mi, azıcık düşünmek gerekiyor bunu yapmadığımız zaman ki sonuç: kronik baş ağrıları ağır bi kalp sızısı ...
   aslında biraz empati kursak arkadaşlıklarımız, ilişkilerimiz bizi yıpratmayacak ve üzülmeyeceğiz . ben bana nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranıcam ve içimden geçenleri anlatıcam böylece yanlış anlaşılmalara yer kalmayacak hayatımda diyorsanız bugun bi söz verin kendinize...
 empati kuracağıma söz veriyorum !!!
    

19 Şubat 2012 Pazar

fetih 1453

benim için bazı kişiler ve tarihler önemlidir o önemli tarihlerden biri 1453 . İstanbulu çok sevmem den mi istanbulun beni çok sevmesinden mi orası tartışılır.
 kışın pazar günü yapılacak en güzel şey sinemaya gitmektir. bizde bu düşünce ile 16 şubatta vizyona giren fetih 1453 e gittik. önceleri belediye sinema salonları vardı hani dısardan yiyecek getirilen ,elinde mısır torbalarıyla gezen seyyar satıcı sesi , insanların kafa aralarından film izlemeye çalışırdık. hep bozuk olan klimaları yüzünden yazın ter döker kışın hasta olmamak için dua ederdik . işte bugun o günlere geri döndüm aynı seyleri bidaha yaşadım ufacık tıkabasa bi salon koltuklar hepsi aynı hizada etrafta seyyar satıcılar ve film izlemeye calışan biz . buna rağmen okadar güzel bi film izledim ki bu olumsuzluklara rağmen mutlu cıktım filmden . 
  konusu tam anlamıyla verilmiş savaş sahneleri biraz uzatılmış (ki bu benim fikrim ahmetin çok hoşuna gitti :) ) 
bir ara feth edemicemizi bile düşünmeye bile başlamıştım . genel olarak ailecek gidilecek bir film ki bunun altını kırmızı kalemle çiziyorum bu zamanda ailecek izlenecek film bulmak çok zor. 
  güzel bir pazar geçirmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim  iyi seyirler !!!