30 Mart 2012 Cuma

Karadeniz Fırtınası ...


Tadı damağımda kalan kısa bir trabzon maceramın sonunda memleketimin kutsal topraklarında bıraktım kendimi ...
  şimdi sizede ufacık bir karadeniz turu yasatmak istiyorum :) karadenizde 
nereye gidilir ve karadenizde ne yenir diye düşünenlere ufacık bir gezi rehberi sunuyorum :)

evet karadenize gidip de kuymak yememek olmaz heralde kuymak yicekseniz önce maçkaya bağlı coşandere tesislerine uğramalısınız mis gibi tereyağ ve mısır ununun paha biçilmez uyumu ...
  yanlız kuymağı yedikden sonra sümela manastırına yürüyerek çıkmanızı tavsiye ederim :)




 lapa lapa yağan kar doğa ile baş başa odun ateşinin üstünde tereyağ da pişen alabalığın tadını asla unutamayacaksınız .üstüne odun ateşinde pişen mis gibi çayı yudumlamayı unutmayın :)





:)pide diyince akla tabiki karadeniz pidesi gelir akla işte size iki alternatif meşhur peynirli ve kıymalı karadeniz pidesi üzeri tereyağlı ince hamurlu çıtır kenarlı :) bu muthiş pideyi trabzon meydanında yiyebilirsiniz ordan çıkışta boz tepede semaverde çay içmeyi unutmayın
meşhur hamsiköy sütlacı tarife gerek yok sanırım süt ve kavrulmuş fındığın mükemmel uyumu tablo gibi karsınızda . eğer hamsi köye gidemezseniz bu lezzetten mahrum kalacağınız düşünmeyin merkezde birçok lokantada günlük hamsiköy sütlacı bulmanız mümkün ...
tabi karadeniz lezzetleri bunlarla sınırlı değil . trabzona gidip de akçabat köftesi , laz böreği , kaygana , mısır ekmeği ,tursu kavurması, kara lahana dolması ve daha birçoğunu  yemeden sakın dönmeyin benden size tavsiye .
tabi trabzona gelip sadece yemek yemekle olmuyo birde bol bol gezmek lazım yoksa bu yediklerimiz yeni pantolonlar almamıza neden olabilir bende söylemesi :) işte gezilebilecek yerlerden birkaç tanesi .
                          1- sümela manastırı  maçkada 
                         2-boztepe trabzon merkezde
              3-ayder yaylası  rizede 
            4-uzungöl çaykarada 
5- hamsiköy 
      6-karacamağrası
          7-gürcistan - batum
bu arada aklınızda olsun batuma pasaport ve vize uygulaması kalktığı için nufus kağıdınızla gürcistana geçiş yapabiliyorsunuz batum gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer tavsiye derim ben gittim  sizlerede tavsiye ederim  .


1 yorum:

  1. güzel tavsiyeler için teşekkürler ;) amasya-samsundan ilerisine gidemedim daha karadeniz turu yapmadan ölmek istemiyorum :) yeşillik-doğa oh miss inşallah bizede nasip olur.. sevgiler .. banada beklerim ;)

    YanıtlaSil